Grönt ljus för projekt Karlatornet

Grönt ljus för projekt Karlatornet

Så har ännu en milstolpe passerats på vägen mot att bygga Karlatornet i Göteborg. Under tisdagen gav nämligen byggnadsnämnden grönt ljus, skriver Göteborgs-Posten (GP).

Nästa steg mot byggstart är att även kommunfullmäktige ska godkänna detaljplanen, vilken ambitionen är ska ske innan semestrarna, skriver GP. Samtidigt är beslutet också villkorat att det krävs att vissa avtal, bland annat mellan Göteborgs Stad och Trafikverket, ska vara tecknade innan kommunfullmäktige fattar beslut i frågan.

Ola Serneke säger i en kommentar till GP att det är ”enormt glädjande” att projektet nu fått klartecken av byggnadsnämnden.

– Det står ca 13 000 personer i kön att köpa lägenheter och även ett stort antal företag som vill hyra lokaler. Vi har ett antal företag som är helt beroende av att vi bygger lägenheter och kontorsytor för att de ska kunna etablera sig i Göteborg.

Text: Erik Mattsson, Industry point   Illustration: Serneke


Comments are closed.