Anläggningsbranschen hetast på arbetsmarknaden

Anläggningsbranschen hetast på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen släppt sin rapport om framtidsutsikterna i olika yrken. Och anläggningsbranschen ligger i topp. Undersökningen visar på en mycket stark arbetsmarknad inom många yrken fram till mitten av nästa år.

– Vi har en mycket bred jobbtillväxt. Nu är det goda eller mycket goda möjligheter till jobb inom 7 av 10 yrken. Men för att få jobb krävs i allmänhet minst gymnasieutbildning, säger Annelie Almérus, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande. Utvecklingen av nya jobb hämmas av att det är brist på kvalificerad arbetskraft. Men för nyutexaminerade personer blir det istället lättare att komma in på arbetsmarknaden.

– Tillgången till utbildad arbetskraft minskar och därför blir det ännu viktigare att vägleda och motivera till utbildning som leder till jobb. Här har både Arbetsförmedlingen och studie- och yrkesvägledningen en viktig roll, säger Annelie Almérus.

Arbeten med goda framtidsutsikter:

– Ingenjörer inom bygg och anläggning
– Tekniker inom bygg och anläggning
– Civilingenjörer inom bygg och anläggning
– VVS-montörer
– Installations- och serviceelektriker
– Murare
– Byggnads- och ventilationsplåtslagare
– Betongarbetare

 

Text: Joel Eriksson, Nordiska medier Foto: Colourbox


Comments are closed.