En äkta ”Schakt i Västare” firar 50 år bakom spakarna!

En äkta ”Schakt i Västare” firar 50 år bakom spakarna!

Noggrannhet. Ett ord som återkommer när Morgan Samuelsson beskriver sitt arbete som grävmaskinist. Långsiktighet är ett annat. Det är en småmulen januarimorgon och arbetet har precis startat, när SIVs grävande reporter knackar på förarhytten…

Hej, hur är läget?
Jodå, det är fullt upp och mycket som ska göras. Det gäller att hänga i, och det har jag gjort i många år nu. Redan 1966, som 17-åring, tog jag anställning hos Erik Berg och jobbade sedan där i 17 år. Därefter blev det full satsning på egen verksamhet. Första maskinen var en Hymac. Under årens lopp har jag haft 2 st Hymac, 4 st Kobelco och 2 st New Holland.

Då är det 50-årsjubileum i år?
Ja, det stämmer. Jag ”firar” 50 år bakom spakarna Jag tycker att det varit bra med jobb ända sedan slutet på lågkonjunkturen 93-94, även under de senaste åren. Tuffast var det i starten 1982, då klarade jag företaget tack vare ett jobb för Bjarne på JCC.

Var är du och jobbar nu?
Just nu jobbar jag med markarbeten för PMJ Construction AB på övre Hallegatan, nybygget av förskolan. Jag har nog jobbat för de flesta företag inom branschen genom åren.

Hur länge har du arbetat med Schakt i Väst?
Sedan 1983, strax efter att jag blivit egen gick jag med. I dåvarande Maskincentralen som sedan gick upp i Schaktcentralen, som numera är Schakt i Väst.

Fördelar med Schakt i Väst
Det bästa med att jobba med Schakt i Väst är tryggheten och att man aldrig har behövt skicka en faktura, att få pengarna i tid och att minimera administrationen.

Vad händer 2016 och framöver?
Det stora jobbet för PMJ Construction AB på Sobacken i Borås, eventuellt även jobb för PMJ i Onsala. Det påstås ju att det är mycket som ska komma igång i år, men jag tror att mycket kommer att skjutas upp även i år, det brukar ju vara så.

Har du några tips till nya SIV-are?
Stäng av datorn och mobilen, fokusera på jobbet. Det var bättre förr innan all ny teknik och alla nya regler.

Tack för pratstunden och ha en fortsatt bra dag.
Tack själv och på återseende.

 

Om Morgan Samuelsson

Ålder: 66 år

Familj: Fru, två vuxna barn (som ej gått i pappas fotspår). Familjen är engagerad i Mölndals scoutkår.

Äter helst: Fläsk med löksås.

Gillar: Gamla bilar, har själv en Mercedes 170 VA 52:a.

Drömmer om: Inget speciellt, vill ha hälsan i behåll.

Kör helst: Volvo XC 70 eller New Holland-grävmasinen.

Läser: Dagstidningar, GP, Mölndals-Posten och Trailer.

Lyssnar helst på: Inget speciellt när jag gräver, gillar när det är tyst.

Blir arg på: Jag blir sällan arg, men kan bli irriterad när saker och ting inte fungerar, t.ex. när papper och byråkrati gör så att jobben inte kommer igång.


Comments are closed.