”Skuren” – en nöjd maskinist

”Skuren” – en nöjd maskinist

När Peter ”Skuren” Johansson, på Säve Schakt AB, öppnar dörren till byssjan tittar en söt liten kille med platt nos och stora öron fram, det är hans franska Bulldogvalp Bosse som välkomnar oss. Humöret är på topp och vårkänslorna är starka när SIVs grävande reporter plockar fram penna och block…

Vad är på gång just nu?
Nu håller jag på med en nyläggning av fjärrvärme här runt Esperantoplatsen tillsammans med Mark & Energibyggarna, vi ska gräva upp hela området som för övrigt är ganska nylagt. Tyvärr är inte restaurangerna runt omkring speciellt positiva till att vi ska vara här och jobba och väsnas, men jag förstår dem.

Hur ser du på 2016?
Jag kommer att vara här hela våren, fram till semestern. Mark & Energibyggarna som jag jobbat med i drygt sex år har växt enormt mycket under de senaste åren så det finns hur mycket som helst att göra. Nu gör vi inte bara jobb åt Göteborg Energi så förhoppningsvis blir det lite andra jobb än bara fjärrvärme framöver. Peter berättar att han inte brukar känna av konjunktursvängningarna speciellt mycket, han har nästan alltid fullt upp i och med att han tillsammans med Mark & Energibyggarna går på drift och underhållsjobb. Som mest har jag stått tre veckor sedan starten, säger Peter.

Hur länge har du jobbat med Schakt i Väst AB?
Peter funderar en stund, kanske sedan 2008, men det vet nog Martin bättre säger han och skrattar.

Berätta lite om ditt företag, när startades det o.s.v.
Jag startade min enskilda firma 2004, då köpte jag min första maskin, det var mycket pengar och en hel del oro, nästan så att det var svårt att sova på nätterna. 2006 startade jag aktiebolaget och 2008 började jag köra för Schakt i Väst AB. Jag är uppvuxen i Tuve, men nu bor jag i Säve, där av namnet Säve Schakt AB.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
Jag schaktar och lägger provisoriska ledningar nu.

Vad kör du för maskin?
En Doosan DX 140W, årsmodell 2013.

Vad är det bästa med att jobba med Schakt i Väst?
Att pengarna kommer in, jag slipper fakturera, men sen är det en viss trygghet också även om jag går på fasta uppdrag. Men hade jag ”gått på lösen” så hade tryggheten varit ännu viktigare.

Du har varit med ett tag, har du några tips till nya Team SIVare?
Satsa och kör bara, säger Peter och ler.

 

 

Om Peter Johansson:

Ålder:
Fyller 41 om några veckor, det känns bra, jag hade ingen 40-års kris heller säger Peter som är nöjd med livet för det mesta.

Familj:
Fru och tre barn, Max 15, Nellie 11, Pelle 6 och så det senaste tillskottet valpen Bosse på fyra månader.

Bor:
i Säve på en gård i skogen där vi byggde ny villa för drygt ett år sen.

Gör på fritiden:
Är ute i skogen så mycket som möjligt, gärna lite korvgrillning. På fredagar slutar vi kl 13.00, vi jobbar in säger en nöjd Peter som kommer att slänga på sig motorsågsbyxorna och ta med sig motorsågen ut när han kommer hem idag. Jag måste få utlopp för min energi och då är det bra att ha en skog. Egentligen har jag ett alldeles för stillasittande jobb, jag gillar att jobba med kroppen och gör det på helgerna, det är min avkoppling. Sedan är det kul med hunden också, nu går vi på valpkurs Bosse och jag, säger Peter.

Äter helst:
Kinamat

Kör helst:
Fyrhjuling, jag har en Polaris 550.

Okänd talang:
De säger att jag är duktig på att rita.

Gillar:
Kroppsarbete, jag gillar att röra på mig, nu har vi börjat gymma också efter jobbet, säger Peter och berättar att han gått ner 15 kg sedan i somras.

Vill kunna:
Det hade varit kul att köra en skotare.

Drömmer om:
Att få bygga en timmervilla, i och för sig har vi ju precis byggt nytt hus, men jag gillar timrade hus.

Planerar:
Jag har inga större planer just nu, det rullar på, jag är oförskämt nöjd faktiskt, säger en glad Peter.

Om 10 år:
Jag ljuger nog om jag säger att jag inte kör grävmaskin, men jag skulle vilja hyra ut mig, som inhoppare lite då och då, inte jobba hundra procent.

Blir arg på:
Dumma trafikanter.

Lyssnar helst på:
Country.

Är bra på:
Att snickra och bygga.

Läser:
Fakturor, skämtar Peter, näe jag är väldigt dålig på att läsa, men nu har jag börjat lyssna på lite poddar när jag kör.

Detta vet inte många om mig:
Jag har inga hemligheter.

Tips/önskemål till Schakt i Väst, vad kan vi bli bättre på?
Det känns som det går åt rätt håll sedan Martin tog över som VD. Det har blivit en positivare anda, man känner det när man kommer in till Schakt i Väst på fredagarna. Kanske är det p.g.a. mina fredagskänslor, men det tror jag inte, han är rätt man på rätt plats helt enkelt, avslutar Peter ”Skuren” Johansson.

 


Comments are closed.