En äkta ”Schakt i Västare” med husbilsdrömmar

En äkta ”Schakt i Västare” med husbilsdrömmar

Det är en solig, men kylig tisdagsförmiddag när SIVs grävande reporter Isabella dyker upp i Mölndal för att träffa Mats Börjesson, från Mats O Börjessons Entreprenad, för att kolla hur han har det. Två killar som arbetar i anslutning hälsar glatt på henne, innan Mats hoppar ut ur sin maskin och kommer ner och hälsar. Han presenterar henne för de övriga i arbetslaget innan de går in och sätter sig i värmen.

Hej, hur är läget?
Det är lite kyligt om öronen, men annars tycker jag att det är bra!

Var är du och jobbar just nu?
Just nu jobbar jag på NCC Kråkan i Mölndal och håller på med finplanering, ungefär 400 lägenheter byggs för tillfället här. I december i år så flyttar de första in och då ska vi vara klara med utsidan.

Vad kör du för maskin?
Jag kör en Hitachi 140 Hjulare.

Vad är dina arbetsuppgifter?
Jag servar gubbarna som jobbar här så att de har att göra hela tiden. Sätter kantsten, plattor, murar och grönytor.

Hur länge har du jobbat med Schakt i Väst?
Jag började köra maskin 1970 och startade eget 1977 och gick med i Maskincentralen, sedan gick vi med i Schaktcentralen 1985 och när de bytte namn till Schakt i väst.

Vad är det bästa med att jobba med Schakt i Väst?
Det bästa med att jobba med Schakt i Väst är tryggheten, att man får sina pengar i tid och ordermottagningen har blivit väldigt bra och effektiv. Jag tycker att jag blir bra omhändertagen och står inte utan jobb.

2016 har varit ett kanonår och framtiden ser mycket ljus ut med alla byggen som är igång i Göteborg.

 

Om Mats Börjesson

Ålder: 63

Bor: Gunnilse

Familj: Särbo, fem barn, elva barnbarn

Gör på fritiden: Det blir mycket motocross med min son och på vintern åker jag skidor. Jag var och ställde upp min husvagn i Hovfjället häromveckan.

Äter helst: Oxfilé, grillat.

Om 10 år: Då är jag pensionär!

Drömmer om: Att ha min husbil i Spanien.

Okänd talang: 1975-1976 när jag var yngre så var jag uttagen i landslaget i rodd och jag har 2 SM-medaljer.

Gillar: Motorsport och ishockey. Håller såklart på Frölunda!

Planerar: Att åka till Spanien i en månad nu i vinter och hälsa på vänner.

Tack och hejdå Tack själv och ha det bra!


Comments are closed.