Hjulgrävmaskinist med motorintresse

Hjulgrävmaskinist med motorintresse

Det är en krispig fredagsförmiddag när SIV:s grävande reporter Isabella kommer fram till Utmarksskolan i Kortedala där hon ska möta upp John Johansson. Det har regnat på förmiddagen och marken är blöt och lerig. John rullar förbi med sin hjulare och parkerar den innan han bjuder in henne i byssjan.

Var är du just nu och vad händer där?

Just nu kör jag för Torslanda Entreprenad och gör om utemiljöerna på Utmarksskolan i Kortedala. Vi har haft totalsanering av asfalt och jordmassor, så det har varit mycket jobb med det.

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag går som grävmaskinist, hjularförare. Jag är lite allt-i-allo; jag schaktar, finplanerar och underhåller gubbarna med material.

Vad kör du för maskin?

En Wacker Neuson 9503.

Hur länge har du jobbat med Schakt i Väst?

Jag har varit med Schakt i Väst sedan i april i år och har haft att göra sedan dess. Nu är jag inne på mitt tredje jobb här för Torslanda Entreprenad. Jag tycker att det funkar kanonbra! Det finns att göra.

Vad är det bästa med att jobba med Schakt i Väst?

Det bästa med att jobba med Schakt i Väst är att de tar hand om allt pappersarbetet, fakturering och det är väldigt enkelt om man behöver något, som bilar till exempel, så är det bara för mig att ringa så löses det väldigt snabbt och det tycker jag är kanon. Man kan ringa till kontoret sent på eftermiddagen och få en bil direkt på morgonen därpå eller ibland kan man till och med få en bil bara en timme efter man har ringt in.

Finns det något du tycker kan förbättras på Schakt i Väst?

Jag har inte upplevt att det har varit några problem alls, men i sådana fall kanske man kan utveckla tidrapportering i app. Det finns så många smarta grejer i telefonen och de flesta har en smartphone i branschen, så det känns som att det skulle kunna vara en bra lösning.

 

Om John Johansson:

Ålder: 27

Familj: Fru och en dotter på 1,5 år.

Bor: Rävlanda

Kör helst: Liebherr

Om 10 år: Då håller jag nog på med det jag gör, kanske har eget företag med några anställda.

Gör på fritiden: Jag kör motocross, mekar med allt möjligt, köper hem gammalt som jag fixar till och renoverar när jag hittar något som ska fixas.

Äter helst: Grillat

Gillar: Maskiner

Drömmer om: En egen gård på landet.

Planerar: Ledighet i december, åker till Kanarieöarna.

Blir arg på: Odugliga förare i trafiken.

Är bra på: Att köra motocross.


Comments are closed.