Motorbranschcollege stöttas av giganterna

Motorbranschcollege stöttas av giganterna

Ett flertal av landets största företag går in och stöttar Motorbranschcollege, med förhoppningen att förnya och förbättra gymnasieutbildningen inom fordonsteknik. En satsning som Motorbranschens Yrkesnämnd står bakom.

Volvo Lastvagnar Sverige, Scania Bilar Sverige, Lantmännen Maskin och Swecon Anläggningsmaskiner har alla skrivit på en avsiktsförklaring om att stödja satsningen på Motorbranschcollege. De har gått med på att erbjuda de certifierade utbildningarna relevant teknik, kompetensutveckling av yrkeslärarna och stimulera andra företag i branschen att ställa sig bakom satsningen.

– Att flera av de största företagen inom motorbranschen valt att skriva under ett åtagande om att stödja utbildningarna innebär med all säkerhet att framtidens elever når ännu högre kompetenshöjder, säger Caj Luoma, chef utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen i ett pressmeddelande. Även fackförbundet IF Metall ställer sig positiva till satsningen och företagens engagemang.

Lina Skoglund på IF Metall tror att framtidens arbetare i fordonsbranschen har nytta av att tidigt komma i kontakt med eventuella arbetsgivare och få relevant utbildning.
– Vi ser fram emot ett gott samarbete mellan parterna inom motorbranschen, säger Lina Skoglund.

 

Text: Joel Eriksson, Nordiska medier Foto: Colourbox


Comments are closed.