Så kommer linbanan i Göteborg att se ut

Så kommer linbanan i Göteborg att se ut

Nu är det klart hur stadslinbanan i Göteborg kommer att se ut. Det vinnande bidraget, kallat New Beacons, presenterades på torsdagseftermiddagen och förslaget är designat av Amsterdam-baserade arkitekt- och designkontoret UNStudio och Göteborgs-baserade Kjellgren Kaminsky Architecture.

– New Beacons är det förslag som mest övertygande förenar arkitektonisk kvalitet och funktionella krav. Poesi och lekfullhet kombineras med flexibilitet och utvecklingsbarhet, säger Lena Dübeck, tävlingsjuryns ordförande, enhetschef Stadsmiljö,trafikkontoret Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

Tävlingen arrangerades i samarbete mellan Göteborgs Stad, Västtrafik och Sveriges Arkitekter. Nu stundar ytterligare planering av linbanan som ska stå klart 2021 – lagom till att Göteborg fyller 400 år.

– Det kommer att ingå i den fortsatta planeringen av linbanan och det vinnande teamet kommer att medverka i det arbetet. Men vi kan inte idag med säkerhet säga att det är just så här som i förslaget som torn och stationer kommer att se ut, svarar juryns ordförande Lena Dübeck.

 

Text Andreas Göransson, building-supply Bild: UNStudio och Kjellgren Kaminsky


Comments are closed.