Världens största grävmaskin!?

Världens största grävmaskin!?

Ibland kan det behövas rejäl kapacitet för att få jobbet gjort. Och då pratar vi stora omfattade förflyttningar av jordmassor, m.m. Terex RH 400 sägs vara världens största hydrauliska grävmaskin. Den väger 1078 ton och kan i en enda skopa ta 94 tons last. På en timme kan den skopa upp 900 ton. Motoreffekten är 3280 kW/4400hk. Varje motor (2st) har en bränsletank som rymmer 8000 liter var. Totalt åtta hydraulpumpar förser systemet med olja. Hydraultanken rymmer hela 13000 liter olja. Endast maskinens alla vätskor (hydraul-, motor- och växellådsolja, kylvätska, fett och bränsle) väger bara de tillsammans 30 ton.

Vilken typ av förarbevis som krävs för att köra runt med denna enorma grävmaskin framgår inte i företagets faktablad, men det är nog bra att ha några timmars erfarenhet bakom spakarna. För 12 miljoner dollar är den din.

 

Fakta: Live Business Media Group, Entreprenad Live


Comments are closed.