Årets glögg från Blossa

Årets glögg från Blossa

Varje år släpper Blossa en limiterad årgångsglögg i en ny spännande smak. Årets glögg, med namnet Blossa 18 di Limone, hämtar inspiration från Italien.

Årets glögg smakar Limoncello!

I år har Blossa hämtat inspiration från den italienska Amalfikusten och dess vidsträckta citronlundar. Årets glögg har nämligen smak av limoncello och kryddorna rosmarin, timjan och basilika, typiska för området kring Medelhavet.

– Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att hitta smaker till årgångsglöggen. 2018 har vi inspirerats av den italienska Amalfikusten. Blossa 18 di Limone har smak av Limoncello som ger en mild, närmast sötaktig syrlighet. Smaken gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor och tonerna från rosmarin, timjan och basilika. Blossa 18 är en spännande kombination av soligt medelhav och klassisk svensk jul, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Flaskans design
Årets design är inspirerad av klassiska italienska delikatessförpackningar och futurismens geometriska formspråk från början av 1900-talet. Flaskans turkosa nyans för tankarna till Medelhavet och den solgula korken är en hyllning till citronen. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

God som drinkingrediens
Förutom att dricka glöggen som den är, antingen varm eller kall med is, fungerar den utmärkt som drinkingrediens. Varför inte blanda 5 cl glögg med 10 cl prosecco eller tonic (för lägre alkoholhalt) och servera som välkomstdrink på glöggminglet?

Text: Rose-marie Söderlund, ELLE Mat & Vin

Årets glögg – här är hela listan på tidigare smaker från Blossa:

2018 Limoncello
2017 Mango, spiskummin & chili
2016 Kråkbär
2015 Earl grey
2014 Lavendel
2013 Dalecarlia
2012 Yuzu & Ingefära
2011 Arabica
2010 Saffran
2009 Clementin
2008 Blåbär
2007 Havtorn & Kanel
2006 Lingon & Enbär
2005 Hjortron & Armagnac
2004 Vinteräpple
2003 Pomerans

Blossa är ett varumärke för Glögg som ägs av Altia (Tidigare Vin & Sprit)


Comments are closed.