Volvos lastare får eld i baken

Volvos lastare får eld i baken

Volvo CE har snabbat upp L45H och L50H – nu klarar de upp till 50 kilometer i timmen. Volvo Construction Equipment berättar i ett pressmeddelande att L45H och L50H numera går att få med tre olika drivlinor.

Standarddrivlinan gör det möjligt att köra maskinen i upp till 20 kilometer i timmen.

Sedan tidigare finns också en ”mellanvariant”, som ger en maxfart på 30 kilometer i timmen.

Volvo CE lanserar nu en tredje variant – en drivlina för hög hastighet som ska göra det möjligt att mer än fördubbla hastigheten jämfört med standardlinan– från 20 till 50 kilometer i timmen.

Enligt Volvo kan de raskare maskinerna behövas till exempel när de ska köras från en arbetsplats till en annan – man slipper dyra lastbilstransporter, noterar företaget.

Det finns också en del applikationer som tjänar på högre arbetshastigheter, kapade cykeltider ökar produktiviteten förklarar Volvo – och exemplifierar med snöröjning och eller lasta-bära.

Det nya drivlinealternativet ska inte bara möjliggöra högre hastigheter. Föraren ska också kunna justera drivlinans beteende med en körlägesväljare.

Valen som finns är arbets-, transport-, komfort- eller eco-läge och tanken är att få ett beteende som matchar den uppgift maskinen har framför sig, oavsett om det är att sopa gator, lyfta med gafflar, lasta en lastbil eller något annat.

Enligt Volvo är detta en ”unik funktion” för den här typen av maskin.

Det finns också en dragkraftsväljare med fem inställningar. Föraren ska kunna justera dragkraften efter de markförhållanden som råder, för att minska slirandet, däckslitaget och bränsleförbrukningen förklarar Volvo CE som uppger att en valbar hastighetsbegränsare reglerar maxhastigheten utan att någon dragkraft går förlorad.

Text: Ulrika Andersson, Nordiskemedier.se Foto: Volvo CE

 

 


Comments are closed.