Aktiv jul hemmavid – världens största pussel

Aktiv jul hemmavid – världens största pussel

I år blir det till att fira jul hemma, med tid för mysiga stunder i lugn och ro med nära och kära. Vad kan då passa bättre än ett rejält pussel att samlas kring. Världens största pussel, heter Disney Gravity från Ravensburger har exakt 40320 bitar. Vi rekommenderar att ni har gott om plats och tid när ni börjar lägga pusslet!

Bitarna är uppdelade i 10 separata påsar, där innehållet i varje påse blir ett vackert Disneymotiv. Det innebär att när du pusslar världens största pussel så är det inte riktigt så svårt som det låter. Ändå uppskattar Ravensburger att det tar ca 600 timmar att lägga hela pusslet.

Men det kan det kanske vara värt för när du är klar med världens största pussel så har du en fantastisk tavla som kan fungera som en fondvägg. Världens största pussel blir nämligen 1,9 meter högt och 6,8 meter långt!

En rolig detalj är att någonstans på varje motiv så finns det en gömd Musse-pigg figur.

Då det kan vara svårt att se alla detaljer på locket till världens största pussel så får du även med en stor bild på ditt pussel samt tips på hur du skall göra. Detta pussel väger 20 kg.

Fakta om Världens största pussel
· Gigantiskt pussel med magiskt vackert Disney-motiv!
· 40 320 bitar.
· Rama in och häng upp på väggen när du är klar.
· Färdigbyggt pussel blir 6,8 meter långt och 1,9 meter högt.
· Pusslet blir 12,9 kvadratmeter stort.
· Vikt: 20 kg.
· Motivet föreställer tio oförglömliga scener från Disney-filmer som Skönheten och Odjuret, Peter Pan, Djungelboken och Lejonkungen.
· I varje scen finns dessutom en dold Musse Pigg att leta efter.

Om du känner att juletiden inte riktigt räcker till för detta gigantiska pussel, så finns det fler varianter med betydligt mindre antal bitar – som kanske passar julfriden bättre. Lycka till!

 

 

 


Comments are closed.