Följ med Hisingsbron in i framtiden

Följ med Hisingsbron in i framtiden

Bygget av Hisingsbron pågår för fullt nu. Bron beräknas bli klar under 2021 och blir då den nya länken mellan fastlandet och Hisingen.

Men redan nu kan du få en glimt av hur bron kommer att bli. Projekt Hisingsbron har tagit fram en visualiseringsfilm över Hisingsbron och området runt omkring.

Se filmen här!

 

Fakta om Hisingsbron:

Vad?
En ny bro mellan Hisingen och fastlandet byggs och ska ersätta nuvarande Götaälvbron. Hisingsbron blir en lyftbro i stål och betong. Bron består av Arpeggio som är brodelen över älven, en anslutande kollektivtrafikbro och Stadstjänarebron. Hela bron kallas Hisingsbron.

Var?
Hisingsbron byggs precis intill nuvarande Götaälvbron med ena brofästet i Centralenområdet och det andra mellan Ringön och Frihamnen. Längre ner på sidan finns en karta där du kan se placeringen.

Varför?
Götaälvbron stod färdig år 1939 och dess stål är såpass utslitet att den behöver ersättas med en ny.

När?
Byggandet pågår just nu. Hisingsbron ska stå klar under april–maj 2021. I vår Tidslinje kan du se vad som händer just nu i byggandet mot en färdig bro.

Vem?
Skanska och MT Højgaard bygger bron på uppdrag av Göteborgs Stad. Bron byggs på så vis tillsammans där Skanska-MTH är det man kallar entreprenör och Göteborgs Stad är beställare.

 

Fakta: stadsutveckling.goteborg.se

 

 

 

 


Comments are closed.