Grilltips – det är dags!

Grilltips – det är dags!

Gillar du att grilla? Tillhör du dem som grillar året om?

Annars är det dags att plocka fram grejorna nu och sätta igång. Här får du grilltips hjälper dig att lyckas med den perfekta grillningen, hitta grillrecept och lära dig grilltekniker!

Välkommen till Conny Arvidsson och hans webbsida GRILLTIPS.SE

DIREKT GRILLNING
Detta är troligen den vanligaste grillmetoden i Sverige, man grillar helt enkelt kort och koncist direkt på värmekällan. Metoden lämpar sig till allt från korvgrillning, hamburgare till lyxiga entrecôte skivor. Här är de det ”vanliga” få bra glöd på kolen som gäller sedan är det viktigt att hålla koll på höjd och temperatur för att få till en perfekt tillagning. Tänk på att det alltid lönar sig att ta god tid på sig och låta kolen få riktig glöd innan du börjar grilla.

CIRKULÄR GRILLNING
Denna metod är lämplig för pizza, ett större köttstycke eller t.ex. en efterrätt.
Så här gör du, placera kolet eller grillbriketterna i en ring hela vägen runt kanten av grillen. Ställ gärna en form i mitten för att fånga upp det som droppar.
Man kan även med fördel hälla i lite vatten i formen så att det som droppar ner inte bränner fast i formen. Metoden lämpar sig bäst för kolgrillar.

INDIREKT GRILLNING
Med indirekt grillning menas i kort att man reserverar en yta utan kol för tillagning. Så här gör du, beroende på om du har en klotgrill eller en annan typ av grill så placerar du ut kolet på ena sidan eller runt om den yta du reserverat för köttet.
Man kan gärna ha en droppskål under köttet (dock inget måste).

Tillagningen går till som så att värmen cirkulerar runt i grillen ungefär som i en ugn, denna metod passar bra till det som skall tillagas länge. Fördelen med denna grillmetod är att köttet i regel blir mycket saftigt och under längre tid får en påtaglig grillsmak.

 

Bild: Conny Arvidsson


Comments are closed.