Vill återvinna hälften av Sveriges gamla däck

Vill återvinna hälften av Sveriges gamla däck

Scandinavian Enviro Systems utvinner pyrolysolja från uttjänta däck, något vi rapporterat om vid åtskilliga tidigare tillfällen. I ett forskningsprojekt som startade 2017 och där Rise och Ragn-Sells deltog framkom det bland annat att oljan från de återvunna däcken kunde användas som drivmedel.

Nu vill Enviro bygga en 30 000 kvadratmeter stor anläggning i Uddevalla där de till en början ska kunna ta emot 30 000 ton däck per år. De tror dock att anläggningen ska kunna klara av det dubbla, 60 000 ton per år. Något som motsvarar ungefär hälften av Sveriges totala volym per år. Ansökan om byggprojektet lämnades in till Länsstyrelsen i Västra Götaland 19 november i år och Enviro tror att prövningen kan ta drygt ett år. Om ansökan skulle gå igenom tror man att det behövs anställas 30-talet personer.

 

Text: Entreprenad.com    Foto: Enviro systems


Comments are closed.