I år var det äntligen östkustens tur att få agera jury. En kylig höstdag fick Munsö/Ekerö Sjöräddningsstation besök av Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill som presenterade de utvalda nomineringarna av sillinläggningar. Juryn, som vanligt bestående av mycket engagerade sjöräddare, fick avlägga sin röst på den sill som föll dem bäst i smaken. Som vinnare stod Grönt te & Citrus som får sin friska smak från bland annat citronverbena, citrongräs och grönt te.
Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill på Klädesholmen. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.
Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Man skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. Efter att smaken blivit utsedd har vi på Klädesholmen ett arbete framför oss att färdigställa sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt och samtidigt förbereda för produktion.
Tidigare smaker, vilken är din favorit?
2023 Grönt te & Citrus
2022 Äpple & Mynta
2021 Krabba och Majs
2020 Gin och Fläder
2019 Kokos och Chili
2018 Lingon och Punsch
2017 O.P Anderson kryddad sill
2016 Anchochili och Ingefära
2015 Basilika och Citron
2014 Björnbär och Grönpeppar
2013 Bacon och Pepparrot
2012 Tranbär och citrontimjan
2011 Purjolök och svartpeppar
2010 Senap och maltwhiskey
2009 Fänkålsdill och aqvavit