Paj, munkar, mos, våfflor, cheesecake… Det finns ingen hejd på vad du kan göra av äpplen. Och passa på, för det är nu under hösten som många av våra svenska äpplen är i säsong.
Äppelsmulpaj
Om du gillar klassisk smulpaj eller äppelpaj ska du testa att addera lite flingsalt. Pajen får då den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Äppelmos
Passa på att laga äppelmos på säsongens äppelskörd! Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.
Seggoda fruktremmar
Sötsura godisremmar är populärt, men gör dem själv i stället. Betydligt nyttigare, men med samma goda smak. Gör remmar av röda äpplen och röda vinbär som även får god smak av hallon och fruktig sötma från honung. Naturligt godis helt enkelt!
Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
Laga mer mat med äpple! En krämig och fräsch sallad med hyvlat sötsyrligt äpple, fänkål och dill passar utmärkt ihop med krispigt panerad torskrygg. En rätt för både vardag och fest.
Äppeldricka
Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom att få till den vackra rosa färgen på äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på.
Recept och mer inspiration hittar du på www.ica.se!