Den här smakupplevelsen tar klassisk sill till en ny nivå med sin nötiga ton och med en touch av gräslök. Perfekt till midsommarbordet – eller varför inte en lyxig sillmacka närsomhelst?
Som vanligt har årets korade sillkryddning inte släppts förrän lagom till nationaldagen den 6 juni och folkfesten Sillens Dag på Klädesholmen. För den sjuttonde upplagan valdes i år ”Brynt smör” som årets smak, och som vanligt går en krona per såld burk direkt till Sjöräddningssällskapet.
Framtagningen av smakkombinationerna till ”Årets Sill” kommer från personalen på Salt & Sill i samarbete med Sjöräddningen. Klädesholmen Seafood AB utvecklar sedan inläggningen för fabriksproduktion.
Har du hunnit smaka den ännu?
Tidigare Årets Sill
2009 – Fänkålsdill och akvavit
2010 – Senap och maltwhisky
2011 – Purjolök och svartpeppar
2012 – Tranbär och citrontimjan
2013 – Bacon och pepparrot
2014 – Björnbär och grönpeppar
2015 – Basilika och citron
2016 – Anchochili och ingefära
2017 – O.P. Anderson
2018 – Lingon och punschkrydda
2019 – Kokos och chili
2020 – Gin och fläder
2021 – Krabba och majs
2022 – Äpple och mynta
2023 – Grönt te och citrus
2024 – Timjan och tranbär