Här är ministerposterna att hålla koll på. Under regeringsförklaringen berättade Kristersson att de bland annat kommer att agera för sänkta drivmedelspriser. Han ville även ge Tullen större befogenheter och ta itu med de diesel- och maskinstölder som har ökat i branschen.
Nu står det klart att Andreas Carlson blir ny infrastruktur- och bostadsminister och efterträder därmed Tomas Eneroth (S) på posten, en roll han haft sedan 2017. Till skillnad från den förra regeringen, slås nu de två posterna och departementen ihop.
Anderas Carlson förlorade sin riksdagsplats i valet men har varit rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna.
Närings- och energiminister blir Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush som efterträder Karl-Petter Thorwaldsson (S). Enligt DI tidigare i veckan, var Ebba Busch ute efter den rollen, något som nu har infriats.
Liberalernas Romina Pourmokhtari blir ny klimat- och miljöminister. Den avgående LUF-ordföranden blir därmed yngst bland ministrarna.
Inom bygg- och anläggningsbranschen har en av de stora frågorna varit hur man ska få in nytt blod i branschen. Ett ansvar som framförallt kommer att ligga på utbildningsministern och arbetsmarknadsministern. Portföljer som Anna Ekström (S) respektive Eva Nordmark (S) hade under det förra styret.
När Ulf Kristersson presenterade sin regering föll rollerna istället på Liberalernas Mats Persson och partiledaren Johan Pehrson. Den senare fick även rollen som integrationsminister. Paulina Brandberg, även hon från Liberalerna, blir biträdande arbetsmarknadsminister och jämställdhetsminister. Brandberg har närmast arbetat som åklagare.
Text: Sophie Eriksson / Johan Järup Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.